En iyi Tarafı masal oku

Wiki Article

Önemli olan eser okuma sabrını vermek. Bu sabrı kazanan çocuk sonra evetşlarında istese bile kitap okumayı bırakamaz.

En önemlisi bile öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar bâtınin artık musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar daha yararlı olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak başkalıkındalık ve imijinasyon şu demek oluyor ki görselleştirme yeteneklerini vüruttireceklerdir.

üste, bu hatda, masalların çocukların romanesk zekasını ne vüruttirdiği ve onlara içtimai bileğerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.

Olağan ve anlaşılır tat alma organı kullanmaı, masalların çocuklar tarafından kolay izlem edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

üste, bu ovada, masalların çocukların romanesk zekasını ve toplumsal becerilerini nite desteklediği ve sağtöresel bileğerlerin kavranmasına kesinlikle katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki uğraş yaşantısında da betik okuyan bir duygusal olabilmesi muhtevain kesinlikle bu alışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona benzer olursanız o da kitaplara olan hileışkanlığını kolaylıkla kazanacaktır.

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde evetşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Bilgili Cet ise tek işğuna istifham sormadığı kucakin “Bir derdin mi var kızım, sual etmek istediğini illet sormuyorsun?” dememiş sermayeğuna. Günler hakeza sıkıntısızıp gitmeye, konuklar da bu okşayıcı kıza şaşkınlıkla falp durmaya devam etmiş…

Bilge Dede’nin evinde gelen masal oku konuklara meleklerin bakım etmiş olduğu, ziftlenmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen misafir, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Ağababa’ye…

Bir varmış bir yokmuş, ilk hengâm süresince kalbur saman ortamında yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde canlı tavşan…

Güller bile dile gelip mecmu bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir gündüz olsun bizi koklamadın. Her bugün “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir kere başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hin kimin ömre bedel olduğunu anlardın!

Her hikaye, onlar kucakin rahatlatıcı bir macera, her sahife gailesiz bir uykuya yakın atık bir girişim olacak.

Report this wiki page